Over BenYogi

BenYogi is een initiatief van Benjamin Dijkhuizen.

ntp-20141113-bb-p-0034

“Terugkijkend naar mijn jeugd was ik eigenlijk altijd al met yoga bezig. Als kind was ik niet heel sportief of competitief ingesteld. Ik nam liever houdingen aan of deed mijn ogen dicht om tot rust te komen. Nu jaren later herken ik dit in yoga.

In tussenliggende jaren ben ik het yogapad kwijt geweest. Ik zette mij af tegen de wereld en vertrok naar Frankrijk. Dit gevoel maakte plaats voor ambitie toen ik na enkele jaren terugkeerde in Nederland. Bij het nastreven van meer en groter kwam ik mijzelf keihard tegen.

Het was een feest van herkenning toen ik in 2009 begon met yoga en hierdoor weer rust in mijzelf vond. Lichamelijk werd ik gezonder en geestelijk sterker. Mijn passie voor yoga was aangewakkerd.

Naarstig op zoek naar kennis over yoga volgde ik de Hatha Yoga en Kinderyoga opleiding bij Fiore Osmose Yoga. Bij Arhanta Yoga heb ik de Yin yogaopleiding gevolgd. In al deze opleidingen leerde ik dat yoga zoveel meer is dan alleen de asana’s. Dit is ook wat ik als yogadocent graag overbreng.

Yoga help mij iedere dag bij het vinden van de juiste balans tussen lichaam, gevoel en geest. De verbintenis tussen deze drie elementen is intrigerend. Yoga heeft mijn leven hierdoor enorm veranderd. Yoga is namelijk overal, in kleine en grote dingen.

Alle leven is yoga, yoga is mijn leven!

ntp-20141113-bb-p-0027

 

BenYogi is lid van Samenwerkende Yogadocenten Nederland SYN docent

Meest recente berichten